Interviews buiten mijn reizen om


Ik ben dringend op zoek naar woonruimte en werk in Nederland. Woonruimte: appartement of studio in de Randstad of Noord-Brabant, huur tot 1.000 euro/maand voor minimaal één jaar (ik kan gegarandeerd aan die huurprijs voldoen). Begane grond of hogere verdieping met lift. In nabijheid van supermarkt en ov. Werk op het gebied van communicatie, redactie, journalistiek. Freelance of vast. Wie weet iets? Mail mij: info@mensenmeteenbeperkingaanhetwoord.be 

 
Op deze pagina publiceer ik interviews die niet zijn gemaakt tijdens mijn Europese reizen, maar die wel alles met de onderwerpen leven met beperking/toegankelijkheid te maken hebben.
 
2022
 
Lucille Werner hoeft bij de Nederlandse bezoekers van deze site geen nadere introductie. De Vlaamse bezoekers krijgen ook snel een beeld van wat zij in het verleden allemaal heeft gedaan om mensen met een beperking meer op de kaart te zetten. Maar in dit interview gaat het over haar eerste jaar als Tweede Kamerlid voor het CDA. 
 
2021
 
Interview met Eurocommissaris voor Gelijkheid Helena Dalli over haar 3 maart gepresenteerde Strategy for the Rights of Persons with Disabilities 2021-2030. Hoe wil zij in de komende jaren werken aan een inclusievere maatschappij voor mensen met een beperking? Het interview is alleen in het Engels beschikbaar.
 
Helena Dalli
 
Interview with European Commissioner for Equality Helena Dalli about her Strategy for the Rights of Persons with Disabilities 2021-2030, presented March 3rd. How will she try to achieve a more inclusive society for persons with a disability? The interview is only available in English.
 
Helena Dalli

2020
 
Yvette den Brok-Rouwendal is geboren met een spasme. Zij werkt als kinder- en gezinscoach en schrijft boeken en essays. In een interview met haar doet zij enkele rake uitspraken over het leven met een handicap (zij weigert pertinent het woord beperking te gebruiken). 
 
Yvette den Brok-Rouwendal
 
 2019
 
Jan Troost is een van Nederlands bekendste voorvechters inzake gelijke rechten voor mensen met beperking. Zijn hele leven zet hij zich er al voor in. In het interview dat ik met hem had, is hij weinig complimenteus richting politiek Den Haag wanneer het daarom gaat. 
 
Jan Troost
 
2018
 
De staat van de toegankelijkheid in Antwerpen voor inwoners met een beperking volgens de Antwerpse lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 (lijsttrekkers in alfabetische volgorde. Iedereen is benaderd, behalve Filip Dewinter van Vlaams Belang).
 
Jinnih Beels (sp.a)
 
Wouter Van Besien (Groen)
 
Philippe De Backer (Open Vld)
 
Peter Mertens (PVDA)
 
2013