Alle nieuwsberichten van 2024

Nieuwsbericht gemist in een bepaalde maand? Geen paniek! In dit nieuwsarchief vind je alle gepubliceerde nieuwsberichten in 2024 per maand terug.
 
Februari 2024
 
22/02/2024
 
Uit een onderzoek naar genetische ziekten in de prehistorie blijkt dat kinderen met downsyndroom met alle in die tijd geldende egards werden begraven. De mensen in de prehistorie lijken deze kinderen niet te hebben achtergesteld of zich ervoor te hebben geschaamd.
 
08/02/2024
 
 
Op de kop af twee jaar geleden verscheen 'Survivor' tegen wil en dank, de autobiografie van Johan Peters. In zijn boek vertelt freelance journalist Johan Peters uit Antwerpen openhartig over zijn leven met een fysieke beperking.
 
Januari 2024
 
23/01/2024
 
 
Wanneer PVV, VVD, NSC en BBB echt beginnen te onderhandelen over een regeerakkoord moeten ze aandacht besteden aan de twee miljoen Nederlanders met beperking. Dat vragen Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Ieder(in) en nog honderden andere zorg- en cliƫntenorganisaties in een 22 januari gepubliceerde brief aan informateur Plasterk
 
09/01/2024
 
 
CM, de Christelijke Mutualiteit (ziekenfonds voor de Nederlandse lezers), deed onderzoek naar het Rilatineverbruik onder kinderen en jongeren met ADHD. Dat blijkt in tien jaar tijd met 20% gestegen. Vooral bij meisjes en kinderen die in het najaar zijn geboren, valt een inhaalslag waar te nemen.