Boeken van mijn hand

Ik heb mijn persoonlijke ervaringen met leven met een beperking tot nu toe in twee boeken verwoord: Leven met een beperking in Europa (Halsbrekende toeren inbegrepen) en Teren op betaalde liefde.

 

Leven met een beperking in Europa is een weerslag van mijn grote trip die ik langs 12 EU-lidstaten maakte in 2013. Behalve mijn eigen ervaringen tijdens die reis gaat het boek ook in op de thema's die in ieder land terugkomen: toegankelijkheid, werk en inkomen, inclusie. Eigenlijk heb ik dit boek te vroeg uitgegeven, want in 2013 was ik nog niet eens op de helft van mijn Europese reis. Het plan is dan ook om na voltooiing van mijn complete reis langs (nu nog even) 28 Europese lidstaten een boek uit te geven met mijn definitieve conclusies/analyse, alle interviews integraal gepubliceerd en een interview met de verantwoordelijke EU-commissaris voor inclusie van personen met een beperking. Ik plan mijn reis mei 2020 af te ronden. Het boek is nog steeds te koop (klik op de cover).

 

 

Teren op betaalde liefde behandelt het onderwerp betaalde seksuele dienstverlening aan mensen met een beperking. Daarbij gaat het niet over de gespecialiseerde seksuele dienstverlening zoals onder andere de SAR en Flekszorg verzorgen. Daar heb ik namelijk geen ervaring mee en het boek is vanuit mijn persoonlijke ervaringen en gedachten over dit onderwerp geschreven. Ik heb wel vele decennia ervaring met seksuele dienstverlening door reguliere betaalde sekswerkers. Sommige ervaringen waren niet goed, andere vergeet ik mijn hele leven niet. Naast mijn eigen ervaringen spreek ik ook over de positie van betaalde sekswerkers en waar je als persoon met beperking op moet letten wanneer je zo'n dame/heer boekt. Ook dit boek uit 2016 is nog steeds te koop (klik op de cover).