Nieuws over/voor personen met een beperking

Op deze pagina plaats ik enkele keren per maand nieuws inzake leven met beperking. Onderwerpen waarop ik mij concentreer, zijn: inclusie, toegankelijkheid, wet- en regelgeving in Nederland en/of België/Vlaanderen. Ook opmerkelijk nieuws over leven met beperking uit de rest van de wereld kan de revue passeren. Ten slotte komen medische noviteiten aan bod. Na een maand verdwijnen de nieuwsberichten naar het nieuwsarchief. Er is een nieuwsarchief 2020, een nieuwsarchief 2021 en een nieuwsarchief 2022. Elk bericht op deze pagina bestaat uit de eerste alinea, de zogenaamde 'lead'. Daarin staat een link die je leidt naar een pagina met het volledige artikel.
 
Augustus 2022
 
09/08/2022
 
Afbeelding invoegen
 
In New York is een geval van polio geconstateerd bij een man die niet was gevaccineerd. Hij raakte verlamd. Wetenschappers onderzoeken nu of er een link is tussen dit polio geval en sporen van polio in afvalwater in Londen en Jeruzalem.
 
01/08/2022
 
Afbeelding invoegen
 
 
Mag het leven van de 12-jarige Archie Battersbee worden beëindigd? Daarover buigt het Britse Hof van Beroep zich vanochtend in een spoedprocedure die is aangevraagd door het VN Comité voor de Rechten van Personen met Beperking dat zich met de zaak is gaan bezighouden.