Nieuws over/voor personen met een beperking


Ik ben dringend op zoek naar woonruimte en werk in Nederland. Woonruimte: appartement of studio in de Randstad of Noord-Brabant, huur tot 1.000 euro/maand voor minimaal één jaar (ik kan gegarandeerd aan die huurprijs voldoen). Begane grond of hogere verdieping met lift. In nabijheid van supermarkt en ov. Werk op het gebied van communicatie, redactie, journalistiek. Freelance of vast. Wie weet iets? Mail mij: info@mensenmeteenbeperkingaanhetwoord.be 

 
Op deze pagina plaats ik enkele keren per maand nieuws inzake leven met beperking. Onderwerpen waarop ik mij concentreer, zijn: inclusie, toegankelijkheid, wet- en regelgeving in Nederland en/of België/Vlaanderen. Ook opmerkelijk nieuws over leven met beperking uit de rest van de wereld kan de revue passeren. Ten slotte komen medische noviteiten aan bod. Na een maand verdwijnen de nieuwsberichten naar het nieuwsarchief. Uit voorgaande jaren is er al een nieuwsarchief 2020, een nieuwsarchief 2021, een nieuwsarchief 2022 en een nieuwsarchief 2023. Elk bericht op deze pagina bestaat uit de eerste alinea, de zogenaamde 'lead'. Daarin staat een link die je leidt naar een pagina met het volledige artikel.
 
Juni 2023

05/06/2023
 
 
Sara Gibbs is een Britse auteur die scripts schrijft voor komedies. Gedurende haar eerste dertig levensjaren hadden zij en haar omgeving wel door dat zij anders was dan andere kinderen en jongvolwassenen. Haar omgeving vond dat zij zich te vaak aanstelde. Dat ze een 'srama queen' was. Pas na haar dertigste kreeg Gibbs te horen dat ze de diagnose autisme had. Dat verklaarde veel van haar vroegere gedrag en karakter.