Nieuws over/voor personen met een beperking

Op deze pagina plaats ik enkele keren per maand nieuws inzake leven met beperking. Onderwerpen waarop ik mij concentreer, zijn: inclusie, toegankelijkheid, wet- en regelgeving in Nederland en/of België/Vlaanderen. Ook opmerkelijk nieuws over leven met beperking uit de rest van de wereld kan de revue passeren. Ten slotte komen medische noviteiten aan bod. Na een maand verdwijnen de nieuwsberichten naar het nieuwsarchief. Er is een nieuwsarchief 2020 en een nieuwsarchief 2021. Elk bericht op deze pagina bestaat uit de eerste alinea, de zogenaamde 'lead'. Daarin staat een link die je leidt naar een pagina met het volledige artikel.
 
September 2021
 
21/09/2021
 
Afbeelding invoegen
 
Een beroerte heeft vaak effect op de motoriek. Wie na een beroerte aan het herstel van zijn hand- en armfunctie moet werken, begint daar best mee tussen 60 en 90 dagen. Dat blijkt uit een klinische proef fase 2 van de Georgetown University in de VS.
 
10/09/2021
 
Afbeelding invoegen
 
Vanaf maandag 13 september kun je zes weken lang de interactieve eyepodcast-serie De Verdwijning van Iris volgen. Daarvoor moet je een speciale app op je Smartphone downloaden waarmee je zelf het verloop van het verhaal kunt beïnvloeden met je stem.
 
07/09/2021
 
Afbeelding invoegen
 
Onderzoekers in Singapore zijn erin geslaagd kleine mini-breinen te kweken met stamcellen en neuronen die zich in de hersenen bevinden. Met de mini-breinen willen ze onderzoeken hoe de ziekte van Parkinson zich in de hersenen ontwikkelt en hoe dat proces kan worden afgeremd.