Nieuws over/voor personen met een beperking

Op deze pagina plaats ik enkele keren per maand nieuws inzake leven met beperking. Onderwerpen waarop ik mij concentreer, zijn: inclusie, toegankelijkheid, wet- en regelgeving in Nederland en/of België/Vlaanderen. Ook opmerkelijk nieuws over leven met beperking uit de rest van de wereld kan de revue passeren. Ten slotte komen medische noviteiten aan bod. Na een maand verdwijnen de nieuwsberichten naar het nieuwsarchief. Er is een nieuwsarchief 2020, een nieuwsarchief 2021 en een nieuwsarchief 2022. Elk bericht op deze pagina bestaat uit de eerste alinea, de zogenaamde 'lead'. Daarin staat een link die je leidt naar een pagina met het volledige artikel.
 
September 2022  
 
13/09/2022
 
Afbeelding invoegen
 
Drie van de vier kinderen van het Canadese koppel Edith Lemay en Sebastien Pelletier hebben de zeldzame genetische aandoening retinits pigmentosa. Deze zorgt er na verloop van tijd voor dat zij hun gezichtsvermogen verliezen. De ouders besloten een jaar vrijaf te nemen en met hun kinderen op wereldreis te gaan, zodat ze nu nog zoveel mogelijk van de wereld kunnen zien.
 
12/09/2022
 
  • Op het interview met Art Imeleia in Athene is het nog een paar weken wachten. Lees op Johan Schrijft (alleen laptop/pc) of Reporters Online (ook Smartphone/tablet) alvast over mijn overige avonturen in Athene. Met natuurlijk ook de nodige aandacht voor toegankelijkheid.