Nieuws over/voor personen met een beperking


Ik ben dringend op zoek naar woonruimte en werk in Nederland. Woonruimte: appartement of studio in de Randstad of Noord-Brabant, huur tot 1.000 euro/maand voor minimaal één jaar (ik kan gegarandeerd aan die huurprijs voldoen). Begane grond of hogere verdieping met lift. In nabijheid van supermarkt en ov. Werk op het gebied van communicatie, redactie, journalistiek. Freelance of vast. Wie weet iets? Mail mij: info@mensenmeteenbeperkingaanhetwoord.be 

 
Op deze pagina plaats ik enkele keren per maand nieuws inzake leven met beperking. Onderwerpen waarop ik mij concentreer, zijn: inclusie, toegankelijkheid, wet- en regelgeving in Nederland en/of België/Vlaanderen. Ook opmerkelijk nieuws over leven met beperking uit de rest van de wereld kan de revue passeren. Ten slotte komen medische noviteiten aan bod. Na een maand verdwijnen de nieuwsberichten naar het nieuwsarchief. Uit voorgaande jaren is er al een nieuwsarchief 2020, een nieuwsarchief 2021, een nieuwsarchief 2022 en een nieuwsarchief 2023. Elk bericht op deze pagina bestaat uit de eerste alinea, de zogenaamde 'lead'. Daarin staat een link die je leidt naar een pagina met het volledige artikel.
 
Maart 2023
 
21/03/2023
 
Afbeelding invoegen
 
De Duitse versie van het kinderprogramma Sesamstraat krijgt vanaf de herfst 2023 een nieuwe bewoonster, Elin. Elin is een pop die een meisje van zeven jaar oud in een rolstoel representeert. Elin is geïnteresseerd in cijfers en techniek. Verder is ze soms ongeduldig wanneer dingen niet helemaal gaan zoals ze die in gedachten heeft.
 
17/03/2023
 
In de Verenigde Staten zijn oogdruppels van de merken EzriCare Artificial Tears en Delsam Pharma's Artificial Tears vorige maand van de markt gehaald op aandrang van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Die hadden van 68 gebruikers klachten ontvangen over de producten.
 
13/03/2023
 
Afbeelding invoegen
 
Beste Mark Rutte, aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen moet mij als Nederlands staatsburger het nodige van het hart. De VVD-slogan voor deze verkiezingen luidt ‘Doen wat nodig !s’. Wat nodig is in Nederland is meer flexibiliteit in de wet- en regelgeving. Maar dat doe je nou net niet. Ik geef een paar persoonlijke voorbeelden, maar weet zeker dat vele andere Nederlanders met legio andere voorbeelden kunnen komen. Nederlanders met en zonder beperking.
 
06/03/2023
 
Belangenorganisaties Bartiméus Fonds en Oogvereniging Nederland zeggen in een artikel op Nu.nl zich zorgen te maken over de gevolgen van de langdurige ov-stakingen in Nederland voor de blinden en slechtzienden. Vooral de geplande staking op woensdag 15 maart valt slecht bij de organisaties. Dan vinden immers de Provinciale Statenverkiezingen plaats.