KRO-NCRV richt zich met programma's naast blinden/slechtzienden nu ook op doven/slechthorenden

10/11/2021
 
Omroep KRO-NCRV had al enkele van haar programma's aangepast voor blinden/slechtzienden dankzij audiodescriptie. Nu worden ook enkele programma's speciaal aangepast voor doven/slechthorenden. Zo wil de omroep meer mensen met een beperking via haar media bereiken.
 
Voor de blinden/slechtzienden zet de publieke omroep audiodescriptie in bij programma's als BinnensteBuiten en The Passion. Voor dove/slechthorende jongeren komt KRO-NCRV met het programma Hands Up. Dit programma draait om de Nederlandse Gebarentaal. Het betreft een spel waaraan dove/slechthorende jongeren en horende jongeren deelnemen. Zij worden bijgestaan door zes bekende Nederlanders. Wie beheerst het beste de Nederlandse Gebarentaal? Het programma wordt gepresenteerd door Ingmar Felicia en tolk Nederlandse Gebarentaal Irma Sluis, bekend van het tolken tijdens de corona persconferenties, tolkt in Nederlandse Gebarentaal. Het is te zien op zaterdag 13 november om 18:35 uur op NPO Zapp.
 
Naast Hands Up volgt op donderdag 18 november een speciale aflevering van BinnensteBuiten. Alle onderwerpen die daarin aan bod komen zijn gericht op de doelgroep doven/slechthorenden. Uiteraard ontbreekt ook een tolk Nederlandse Gebarentaal dan niet. Ten slotte verschijnt rond half november de vodcast Toen was ik twaalf. Dit is een bewerking van afleveringen van de reeds bestaande podcast voor kinderen Willem Wever. De vodcast maakt gebruik van visuals en artificial intelligence met gebarentaal. 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 10/11/2021 - ...