Nederlandse bedrijfsleven behaalde ook in 2021 doelstellingen Banenafspraak

08/07/2022
 
MKB Nederland meldt dat het Nederlandse bedrijfsleven ook in 2021 voldeed aan de doelstellingen van de zogenaamde Banenafspraak waarin overheid en bedrijfsleven beloven voldoende banen te creƫren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit staat in een brief die minister van Participatie Carola Schouten gisteren (donderdag 07/07) aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.
 
Sinds de nulmeting (eind 2012) zijn er t/m 2021 60.000 extra banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bijgekomen in het Nederlandse bedrijfsleven. Dat daarmee zeven jaar op rij aan de doelstellingen voldeed. De overheid presteert lang niet zo goed. Sinds de nulmeting schepte de overheid tot nu toe 11.842 banen. Het streven was 20.000.
 
De minister schrijft volgens MKB Nederland verder in de brief dat ze het aantal werkenden uit de doelgroep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt nog verder wil verhogen. Ten eerste belooft ze een systeem van goed toegankelijke ondersteuning aan de werkgevers. Daarnaast wil de minister zich gaan focussen op ondersteuning aan degenen die nu om allerlei redenen niet in het doelgroepregister staan en daarom geen aanspraak kunnen maken op een baan in het kader van de Banenafspraak.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 08/07/2022 - ...