Nieuws


Zwitserland, Noorwegen? - dinsdag 30 juli 2019

Mei 2020 is nog ver weg. Griekenland, Slowakije. Ik heb er al een blog aan gewijd. Dat gaat geen makkelijke klus worden. Onlangs was ik echter alweer verder aan het denken. Wat te doen vanaf 2021? Europa is groter dan de EU. Landen die als eerste in mijn gedachten opkwamen, waren Noorwegen en Zwitserland.
 
Noorwegen moet een walhalla zijn voor mensen met beperking. In elk geval voor Bulgaren met een beperking, zoals je kon lezen in mijn interview met de mensen van Centre for Independent Living Bulgaria. Zwitserland daar heb ik vooraf geen beeld van. Je hoort ook nooit iets uit/over Zwitserland. Ja, als ze eens een referendum houden over een of ander onderwerp. Voor de rest is het een beetje een onbekend land. Terwijl het toch een apart land is ook. Al naar gelang de regio kun je er terecht in het Frans, Duits of Italiaans. Ik denk dat ik in Bern mijn Duits weer naar boven zal kunnen halen.
 
Mei 2021 is nog veel verder weg dan mei 2020. Hoe dan ook mag duidelijk zijn dat het niet gedaan gaat zijn met reizen en interviewen na mei 2020. Zolang het fysiek en financieel mogelijk blijft, wil ik weten hoe het is te leven met een beperking in Europa. Naast Noorwegen en Zwitserland (niet op één reis gezien de afstand) zijn er nog meer bestemmingen te bedenken. 'Exotische' zoals Servië en de hele Balkan. Monaco (ooit aan gedacht?). Ik kan nog even vooruit!

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >