Nieuws


Aan de wandel - zaterdag 11 mei 2019

Langdurig stilzitten gedurende de dag is voor niemand goed. Ook niet voor mij. Mijn rechterbeen, mijn slechte been, wordt dan stijf. Daarnaast schiet mijn rechtervoet vaak in een verkeerde houding wanneer ik zit. Hij trekt dan krom en zie hem bij het opstaan maar weer recht te krijgen. Dat is soms een tour de force. Daarom ben ik altijd blij als ik veel kan lopen op een dag. Een paar keer per week neem ik daar ook uitgebreid de tijd voor en maak ik lange wandelingen door Antwerpen. Die zijn dan bedoeld ter voorbereiding op mijn reizen
 
Normaal wandel ik altijd heel veel tijdens mijn vakanties. Kilometers per dag. In Sofia is het meegevallen. Ik ben niet verdwaald en had af en toe gemotoriseerd transport wat mijn interviewafspraken betreft. Vandaag was ik van plan veel meters te gaan maken. Ook dat is meegevallen, want om 14:45 zit ik dit alweer op mijn hotelkamer te tikken. How comes?
 
Nee, ik heb geen fysieke klachten. Nee, het regent ook niet. Ik begon vanochtend met volle moed aan mijn wandeling richting het Hof van Justitie. Daar in de buurt zouden ook musea en de kathedraal moeten zijn. Het Hof van Justitie heb ik waarschijnlijk wel gezien, maar de aankondiging was in het Bulgaars. Geschreven, snap je geen pepernoot van die taal.ik heb ook de enige moskee gefotografeerd die Sofia nog rijk is. En dat na eeuwenlange overheersing door de Ottomanen. Bij die moskee bevinden zich ook resten uit de Romeinse tijd. Of de Ottomanen zich daarvan bewust waren? Ik heb een kort bezoek gebracht aan het museum voor archeologie. Had lunch in Happy, een Franse keten..En dat was het. Ik liep in precies dezelfde buurt rond als waar het kantoor van Bapid zich bevindt (zie vrijdag). Verder wandelen zat er met mijn beperking niet in en ik wilde niet op goed geluk in een tram stappen waarvan ik niet weet waarnaar die me brengt. 
 
Kortom ik was al redelijk snel uitgewandeld. Hoe is wandelen in Sofia? Sommige trottoirs zijn goed, andere een ramp. Pas op als je over putdeksels loopt. Die blijken vaak te bewegen. Let ook op bij voetgangersstoplichten. Die staan te strak afgesteld. Je hebt niet meer dan 10/15 seconden om over te steken. Bij Happy is het nog opletten wanneer je er naar de wc gaat. Je moet er twee kleine trappen voor naar beneden. Zonder trapleuningen! 
 
Als ik thuis ben, zal ik wat foto's plaatsen. Morgen is de terugreis. Vlucht om 13:00 uur vanuit Sofia. Tegen vier uur landen in Eindhoven. Om 19:15 uur de bus naar Antwerpen. Hopelijk rond 21:00 uur thuis, zonder vertraging. En dat was dan de Europese reis voor 2019. Of er moeten zich alsnog sponsors aanmelden die de laatste twee landen willen sponsoren: Griekenland en Slowakije, via een overnachting in Wenen. Er is geen directe vlucht tussen Athene en Bratislava. 
 

 

 

Reacties:

12 mei 2019 Inmiddels ben je, als het goed , net thuis. Welkom terug Johan! Je interviews rap uitwerken graag, ik ben nieuwsgierig geworden na het grote verschil van zelfstandig te kunnen wonen met een beperking hier en 'veroordeeld' wonen in Sofia. ( want zo voelt het ). Slaap lekker, weer in eigen bed!

Leen- 12-05-2019


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >