Beschikbaar voor projecten, lezingen en meer

Ik heb zelf een fysieke beperking door een val op mijn achterhoofd op achtjarige leeftijd. Ik kan als gevolg daarvan mijn rechterhand niet meer gebruiken en loop 'apart'. Als ervaringsdeskundige weet ik dat het niet voor iedereen makkelijk is om mensen met een beperking op zo'n manier te benaderen dat zij zich niet verkeerd begrepen of zelfs genegeerd voelen. Maar hoe benader je mensen met een beperking nu het beste en geef je ze het gevoel dat ze er helemaal bij horen? Daar is geen standaard methode voor te geven. Iedere persoon met een beperking heeft zijn eigen behoeften en karakter. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je als niet-gehandicapte rekening mee kunt houden. Ik ben beschikbaar voor voorlichting over deze zaken en om als freelancer, of zelfs in vaste dienst, mee te werken aan een meer inclusieve samenleving. Meedenken als klankbord en ervaringsdeskundige, mee communiceren. Wie mij wil inschakelen, kan mij bereiken op het onderaan vermelde mailadres.
 
Mijn voorlichtingsaanbod concentreert zich op de volgende zaken: 
  • hoe correct omgaan met personen met beperking wanneer men werkzaam is in de dienstverlening of toeristenindustrie?: hoe reageer je op iemand met een beperking? Wat zijn je primaire gedachten (moet ik nu helpen of juist niet, spreek ik de persoon zelf aan of eventueel de begeleider)? Wat is daar goed aan en juist niet? In een groepsgesprek met werknemers wil ik hen het bewustzijn bijbrengen dat de persoon niet de handicap is en dat ook geen enkele gehandicapte hetzelfde is
  • voor mijn journalistieke project Mensen met een beperking aan het woord reis ik door heel de Europese Unie om mensen met een beperking te interviewen over hun leven in het betreffende land. Voor ondernemingen die hun werknemers eens 'out of the box' willen laten denken, bied ik een motiverende lezing over mijn Europese reizen. Waarom ben ik met dit project begonnen? Wat maak ik mee op mijn reizen? Hoe ga ik met die ervaringen om? 
  • voor studenten SPH/maatschappelijk werk bied ik een voorlichting/mogelijkheid tot discussie over beeldvorming, inclusie en toegankelijkheid aan. Voor studenten geneeskunde of psychologie een voorlichting/mogelijkheid tot discussie over de behoefte aan seksualiteit/intimiteit bij mensen met een beperking. Daarvoor put ik uit mijn eigen ervaringen op dit gebied die ik heb opgeschreven in het boek Teren op betaalde liefde (tweede boek)