Toegankelijkheid winkels, horeca en uitgaan centraal tijdens Week van de Toegankelijkheid

04/10/2021
 
In de week van 4 t/m 8 oktober staat de Week van de Toegankelijkheid in het teken van toegankelijkheid van winkels, horeca, theaters, natuurgebieden, sportaccommodaties, festivals, etc. Nu de coronamaatregelen steeds verder versoepeld worden, acht de organisatie het gepast juist de aandacht erop te leggen dat ook mensen met beperking weer ten volle mee moeten kunnen doen aan het dagelijks leven. Daarnaast staat ook de digitale toegankelijkheid centraal deze week.
 
De Week van de Toegankelijkheid start op 4 oktober om 12:05 uur met een livestream die meer dan een uur zal duren. In de livestream laten landelijke en lokale organisaties zien wat zij allemaal doen om Nederland toegankelijker te maken. De livestream valt live te bekijken op de site van de Week van de Toegankelijkheid. Uiteraard met een tolk Nederlandse Gebarentaal. 
 
In iedere Nederlandse provincie zijn deze week activiteiten die met het onderwerp toegankelijkheid te maken hebben. Sport, excursies, voorstellingen. Het aanbod is divers. Je vindt een compleet overzicht op de site van de Week van de Toegankelijkheid. Heb je zelf een idee voor een activiteit deze week? Je kunt je activiteit nog steeds aanmelden!
 
Copyright tekst: Johan Peters, 04/10/2021 - ...