Tentoonstelling bijzondere wandelstokken met een verhaal

06/12/2022
 
Ben je op zoek naar een wandelstok en hecht je daarbij aan een mooi en esthetisch ontwerp? Dan moet je op zaterdag 10 of zondag 11 december eens langsgaan in het atelier van Ira Van de Vondel in het Antwerpse district Hoboken.
 
Ira heeft sinds 1998 MS. Tijdens een reis naar India ontmoette ze een Amerikaan die haar een wandelstok gaf, wat goed van pas kwam vanwege haar fysieke conditie. Alleen, ze vond die wandelstok foeilelijk. Terug in Antwerpen besloot ze zelf wandelstokken te gaan maken. Maar dan hele mooie. Van origine is ze juwelenontwerpster, dus ze heeft een goed oog voor de schoonheid van dingen. In de loop der jaren maakte ze vele wandelstokken, alle met een verhaal. 
 
Ira heeft wandelstokken in verschillende prijsklassen. Stevige stokken die betaalbaar zijn, maar waarbij nog steeds op de esthetiek is gelet. En hele bijzondere wandelstokken die ware kunstobjecten zijn. Zoals muzikale stokken met bijvoorbeeld een ingebouwde mp3-speler die één minuut Bach laat horen. Of een stok met een ring in de knop. Wanneer je de ring omdoet, komt er een diamant naar buiten.
 
Momenteel legt Ira zich weer volledig toe op de creatie van juwelen. Haar collectie wandelstokken stelt ze eenmalig tentoon op 10 en 11 december in haar atelier in de Doverstraat 7 te Antwerpen Hoboken (Hoboken is een Antwerps district). 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 06/12/2022 - ...