Indonesische fotograaf legt sekswerker voor mensen met beperking in Nederland vast in beeld

09/02/2023
 
In Indonesië is sekswerk een taboe onderwerp, laat staan sekswerk met als doelgroep mensen met beperking. Tijdens een fellowship in Nederland raakte de Indonesische fotograaf Hendra Eka geïntrigeerd door sekswerkers die mensen met een beperking seksualiteit/intimiteit bieden. Hij benaderde sekswerker Lisette Mepschen of hij haar een tijdje mocht volgen in haar werk. Zij en haar klanten toonden geen bezwaar. Resultaat is een uitgebreide fotoreportage op de site van de Volkskrant.
 
Lisette Mepschen noemt zichzelf een erotisch dienstverlener. Vluggertjes zitten niet in haar pakket, wel intieme vriendschap. Het gaat daarbij om intieme momenten, het delen van emoties en vaak ook gewoon seks. Al naar de behoeften en mogelijkheden van de klant.
 
Eka volgde Lisette twee weken lang in haar werk en heeft veel waardering voor dit type sekswerk gekregen. 'Het gaat duidelijk niet alleen om de seks. Het viel mij op dat ze de emoties van haar cliënten weet te kalmeren.' Veel meer foto's (ook naakt, maar wel netjes naakt)  bij de Volkskrant. 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 09/02/2023 - ...