Ronde tafel digitale toegankelijkheid mensen met beperking MKB Nederland en VNO-NCW

02/02/2023
 
In 2025 moeten verschillende diensten en producten die ondernemers leveren geschikt zijn voor mensen met een beperking. Dat stelt de European Disability Act die de komende twee jaar in Nederland wordt ge├»mplementeerd. Nederlandse ondernemers, zowel het midden- en kleinbedrijf (KMO's voor de Vlaamse lezers) als de grote ondernemingen, moeten dus aan de bak om dat tijdig te realiseren. Daarom hielden werkgeversorganisaties MKB Nederland en VNO-NCW op vrijdag 27 januari een ronde tafel conferentie over dit onderwerp. 
 
Op de ronde tafel waren behalve vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en mensen met beperking ook grote leveranciers van digitale diensten en producten aanwezig zoals Google, Meta, Dell en Thuiswinkel.org De ondernemers moeten op tijd beginnen met aanpassingen, maar vragen van de technologieleveranciers wel ondersteuning daarbij. Ondersteuning in het toegankelijk maken van websites, apps en dergelijke. 
 
In Nederland zijn zo'n 2,5 miljoen mensen met een beperking. Voor hen is het bezoeken van websites, het gebruik van apps of de geldautomaat vaak moeilijk of zelfs onmogelijk. De European Disability Act biedt ondernemers ook kansen, stellen MKB Nederland en VNO-NCW. Immers, hoe meer mensen van hun product of dienst gebruik kunnen maken hoe meer omzet. Ondernemers die nu al meer willen weten over toegankelijk ondernemen kunnen terecht op MKB Toegankelijk. Om te controleren hoe toegankelijk hun eigen website is, checken ze Is mijn site toegankelijk.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 02/02/2023 - ...