Mogelijk vele honderden gevallen ongediagnosticeerde polio in New York

09/08/2022
 
In New York is een geval van polio geconstateerd bij een man die niet was gevaccineerd. Hij raakte verlamd. Wetenschappers onderzoeken nu of er een link is tussen dit polio geval en sporen van polio in afvalwater in Londen en Jeruzalem.
 
Normaal gesproken, worden kinderen al op jonge leeftijd ingeënt tegen polio. Maar er zijn bevolkingsgroepen bij wie deze inenting om wat voor reden dan ook niet plaatsvindt. De vrees is dat zij kwetsbaar zijn voor het poliovirus door slechte hygiënische omstandigheden die het virus de mogelijkheid geven te overleven. Volgens Dr. Patricia Schnabel Ruppert bestaat het risico op honderden onontdekte gevallen van polio in de staat New York.
 
De man bij wie polio is ontdekt, had zogenaamde vaccin afgeleide polio. Sommige landen dienen een poliovaccin toe waarin het levende virus in verzwakte vorm verwerkt is. Dit virus kan in zeldzame gevallen muteren en worden overgedragen wanneer sprake is van slechte hygiënische omstandigheden. Doordat mensen reizen, kan zo ook het virus zich verspreiden. De meeste ontwikkelde landen gebruiken een poliovaccin waarin geen levend virus verwerkt is. Vaccin afgeleide polio veroorzaakt in het algemeen mildere klachten. Nochtans kan het het ruggenmerg infecteren en zo de hersenen aantasten. Dit resulteert dan in verlamming van de benen. Tast het ook de spieren voor de ademhaling aan, dan is het echter levensbedreigend.   
 
Tijdens rioleringswerken in Londen zijn sporen van het vaccin afgeleide poliovirus gevonden. Momenteel onderzoekt men of er een link is tussen het virus in Londen en het in New York geconstateerde polio geval. 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 09/08/2022 - ...