Bekendheid European Disability Card onder Belgen met beperking moet omhoog

10/06/2022
 
Op voorstel van federaal parlementslid Nahima Lanjri heeft het federaal parlement gisteren unaniem een resolutie aangenomen die de federale regering vraagt de bekendheid van de European Disability Card onder Belgen met een beperking te vergroten.
 
Belgen met een beperking kunnen sinds 2017 de European Disability Card gebruiken voor activiteiten op het gebied van sport, cultuur en vrije tijd. Ze doen dat echter nog veel te weinig, zegt Nahima Lanjri. Slechts 95.000 personen met een erkende beperking beschikken over een European Disability Card. Dit is 14% van de totale doelgroep. Ook onder dienstverleners en Belgische gemeenten blijkt de kaart en de mogelijkheden die deze biedt nog grotendeels onbekend.
 
Daar moet dus verandering in komen, vindt het voltallige federale parlement. De resolutie roept op tot een snelle algemene informatiecampagne over het bestaan van de European Disability Card via de traditionele media en de sociale media. Ook moet er een speciale website over komen. Ten slotte roept de resolute de verschillende ministers van Welzijn, Sport, Families en Handicap op te bekijken of de doelgroep kan worden verbreed. Zonder het Europese kader waarbinnen de kaart mag worden gebruikt geweld aan te doen.
 
European Disability Card? Lees dit nieuwsbericht van 1 juni of mijn interview met Eurocommissaris voor Gelijkheid Helena Dalli:
 
Dit is een vertaling uit het Frans van een bericht op de site van de RTBF.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 10/06/2022 - ...