Makkelijker reisassistentie aanvragen met NMBS app

24/01/2023
 
Afbeelding invoegen
 
Belgische treinreizigers die behoefte hebben aan reisassistentie kunnen deze vanaf nu ook aanvragen met een speciale app. De app werkt snel en je hoeft je gegevens maar één keer in te geven.
 
Zowel personen met een beperking als hun ouders/begeleiders kunnen reisassistentie aanvragen. De eerste keer maken ze daarvoor een persoonlijk account aan. Daarna toont de app de stations waar reisassistentie beschikbaar is. De reisassistentie kan tot 30 dagen op voorhand worden aangevraagd. Of het nu gaat om steeds hetzelfde traject of verschillende trajecten. De app valt te downloaden via de App Store van Apple of Google Play (Android).
 
Reisassistentie is voorlopig slechts op 132 stations beschikbaar (van de 550 stations in totaal) en moet minstens 24 uur vooraf worden aangevraagd. Op de 41 grotere stations is die termijn drie uur van tevoren. NMBS streeft ernaar het aantal stations met reisassistentie aanzienlijk uit te breiden. Op de site van de NMBS vind je meer informatie met onder andere de antwoorden op de meest gestelde vragen over reisassistentie.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 24/01/2023 - ...