Beschikbaar voor projecten, lezingen en meer

Ik ben beschikbaar om mijn kennis over leven met beperking breed te delen. Met organisaties voor mensen met beperking, bedrijven, instellingen. Op deze pagina lees je wat ik bied en wie ik ben.
 
Aanbod
Leven met een beperking is een onderwerp dat mij logischerwijs op het lijf geschreven is. Daarom startte ik in 2013 mijn project Mensen met een beperking aan het woord waarvan deze site het uithangbord is. Mijn journalistieke interesses gaan echter verder. Zie daarvoor mijn site Johan Schrijft. Voor organisaties die werken voor/met mensen met een beperking zet ik mij graag in op freelance of wellicht vaste basis. Dit hoeft niet per se met communicatie te maken te hebben. Als ervaringsdeskundige kan ik zeker ook mijn steentje bijdragen op projectmatig gebied: toegankelijkheid, mensen met beperking meer betrekken bij de samenleving (inclusie). Ik denk graag mee! Voor organisaties, instellingen en bedrijven ben ik beschikbaar voor lezingen over leven met beperking in het algemeen, het belang van inclusie en toegankelijkheid. Allemaal vanuit mijn persoonlijke ervaringen en wat ik heb gezien en gehoord op mijn Europese reizen. Ik ben zowel beschikbaar in Vlaanderen als in Nederland.
 
Interesse? Stuur mij een mail (mailadres staat onderaan de pagina!).
  
Persoonlijk
Op mijn achtste liep ik in mijn geboortestad Rotterdam een hersenbloeding op door een val op mijn achterhoofd. Ik was een week lang buiten bewustzijn en moest een operatie ondergaan. Sindsdien ga ik door het leven met mijn beperking. Ik kan mijn rechterhand zo goed als niet meer gebruiken. Mijn rechterbeen is korter dan mijn linkerbeen, gevolg van de operatie zo begreep ik, waardoor ik niet normaal plat op twee voeten kan lopen. Ik loop derhalve scheef waarbij mijn lichaam dus uit balans lijkt. Het is geen gezicht, maar ik kom nog vooruit. Zonder hulpmiddelen. Ten slotte heb ik geen controle over arm- of beenspieren aan de rechterkant. Zo zie ik er tegenwoordig ongeveer uit (nu 50 en sinds 2006 woonachtig in Antwerpen). Lees verder onder de foto.
 
 
Opleiding en werkervaring
Ik ben mijn ouders dankbaar dat ze me naar het gewone openbaar basisonderwijs lieten gaan. Ik ben mijn leraren daar en op de middelbare school dankbaar dat ik gewoon onderwijs heb gevolgd. Ik heb zelfs gestudeerd. Intellectueel had de val op mijn achterhoofd duidelijk geen effect. Achteraf bezien, had ik wel meer begeleiding gewenst in de voorbereiding op mijn volwassen leven. Doordat ik mij zo zelfstandig mogelijk gedroeg, leek daar weinig behoefte aan. Zelf vroeg ik er ook niet om. Maar, in mijn studiekeuzes was ik niet gelukkig. Ik koos uiteindelijk een studierichting die ik wel in vier jaar afrondde, maar die mij geen baangarantie bood, juist door mijn beperking (Economisch-Linguïstisch aan de HES te Rotterdam. Behoorlijk commerciële opleiding en een commerciële job met een duidelijk zichtbare beperking die maakt dat je af en toe ook moeilijk uit je woorden kunt komen: geen geslaagde combinatie). 
 
Na enkele jaren van werkloosheid en een inderdaad niet geslaagde commercieel gerichte job als office manager besloot ik het roer om te gooien en me op de journalistiek te storten. Sinds 1998 ben ik een selfmade freelance journalist/redacteur.  Ook heb ik de nodige jarenlange werkervaring als communicatiemedewerker opgedaan. Ik ben de man van het geschreven woord met een voorliefde voor lange, diepgravende interviews over de zaken die ertoe doen in het leven. Op deze site vind je vele interviews die mijn kunde etaleren. Voor een compleet overzicht van mijn werkervaring en vaardigheden: download mijn cv