Nieuws


Genève 1 - dinsdag 20 februari 2024

 


Views from Geneva, Wikimedia Commons
 
Ik ben voorzichtig begonnen met het verzamelen van praktische informatie over Genève, mijn eerste reisdoel buiten de EU. Het eerste waar ik dan altijd naar op zoek ga, zijn de vluchtgegevens. Je moet je bestemming wel op een redelijk gangbare manier kunnen bereiken.
 
Dat is met Genève geen enkel probleem. Stel dat ik vertrek vanaf Schiphol, dan zijn er meerdere vluchten per dag. EasyJet is het goedkoopst, maar ik heb het niet zo op dat soort maatschappijen. Bij KLM betaal je nog geen 200 euro voor een retour. Ik heb wel duurder betaald voor een enkeltje op eerdere reizen. Vervolgens dringt zich de vraag op wie je wilt interviewen in Genève.
 
Zoals al elders gememoreerd op deze site kent Zwitserland geen officiële hoofdstad. Officieus is dat Bern. Genève heeft het voordeel van de kortste reisafstand en is het meest internationaal van de grote Zwitserse steden. Er zijn veel internationale organisaties gehuisvest, onder andere van de VN. Ik zal er dus met het Engels, mijn beste vreemde taal in woord en geschrift, prima uit de voeten kunnen. Maar ga ik nu voor een interview bij een internationale organisatie of houd ik het toch meer nationaal of zelfs lokaal? Ik zal ook tijdens mijn komende reizen willen blijven uitzoeken hoe mensen het leven met beperking in hun land ervaren. Waarvoor ga je anders naar die landen toe voor deze site? Misschien kan ik zowel internationaal als nationaal/lokaal doen, als ik gesprekspartners kan vinden en er tijd genoeg is.
 
Hoeveel gelegenheid voor interviews ik ga hebben, hangt weer af van het aantal dagen dat ik er wil verblijven. Daar heb ik nog geen zicht op. Ik vrees dat de hotelprijzen niet mals zullen zijn. Heb nog niet gekeken bij Booking.com, want dan blijven ze je gelijk bestoken met 'aanbiedingen die je niet wilt missen'. En belangrijker: ik kan nog geen data plannen. Alles hangt af van wanneer ik in staat ben dit jaar terug te verhuizen naar Nederland. Dat blijft toch urgentie nummer 1. Daarom gooi ik mijn blog van januari dit jaar ook nog eens in de herhaling. De nood is hoog! Wie heeft de gouden tip?
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 4 + 2 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >