Nieuws


Bratislava 3 - dinsdag 22 augustus 2023

22/08/2023
 
Twee keer goed nieuws inzake mijn reis naar Bratislava! Het interview is bevestigd en ik heb vervoer weten te regelen van het busstation naar het hotel tegen een vaste prijs. En nu is het hopen en bidden geblazen dat ik geen oponthoud ondervind op 10 september.
 
Ik ben jullie nog de naam verschuldigd van de persoon die ik ga interviewen bij de Slovak Blind and Partially Sighted Union (UNSS). Zijn naam is Stanislav Sokol. Hij werkt er sinds 2014 op verschillende thema's. Dat is tot nu toe alles wat ik van hem weet. Maar het interview gaat vast veel info over Stanislav en UNSS opleveren. Je kunt nog steeds suggesties voor vragen kwijt in de reactieruimte onderaan dit blog. Komend weekend ga ik mijn vragenlijst alvast opstellen, dus treuzel niet als je een brandende vraag hebt voor Stanislav. 
 
Tijdstress
 
 
Het tweede punt dat ik deze week absoluut wilde regelen, is antwoord op de vraag hoe ik het best van busstation Mlynske Nivy (foto, Wikimedia Commons) bij het hotel kom op zondagavond. Ik contacteerde het Ibis hotel in Bratislava toch maar even voor de zekerheid of ze geen taxiservice regelen tussen het busstation en het hotel. Ik kreeg al snel antwoord dat dit inderdaad mogelijk is en tegen een vaste prijs! Ze konden het meteen vastleggen.
 
Ik aarzelde geen moment. Voor 10 euro ga ik niet moeilijk lopen doen als ik na een lange dag reizen daar bij het busstation aankom. Niet wetende welke stadsbus bij het hotel stopt en met het risico dat een willekeurige taxichauffeur je oplicht. De taxi is aldus geregeld.
 
En nu kan de tijdstress zich bijna drie weken lang tot het hoogtepunt op zondag 10 september opbouwen. Dit is mijn reisschema die dag:
  • Vertrek uit Antwerpen om 11:00 uur naar luchthaven Zaventem met de bus service die tussen Antwerpen en de luchthaven pendelt
  • Rond 11:45 uur aankomst op Zaventem. Precies drie uur voordat mijn vlucht het luchtruim moet kiezen. Gestress over de reisassistentie zal er vast weer zijn (ruim van tevoren aangevraagd)
  • Rond 16:30 uur landen op luchthaven Wenen. Hopen dat ook daar de assistentie al klaarstaat
  • Om 18:40 met de Flixbus vanaf het vliegveld Wenen naar de busterminal in Bratislava. Ik had ook een bus een uur vroeger kunnen nemen, maar ik kies voor enige speling in de tijd. Mocht het vliegtuig vertraging oplopen. In die twee uur tijd kan ik dan mooi naar het toilet, wat eten ...
  • Rond 19:35 aankomst bij de busterminal. Als onderweg geen gekke dingen gebeuren. De taxi zou er dan al staan
  • De rit naar het hotel zou tussen de 10 en 15 minuten in beslag nemen. Inchecken. Zeg dat ik rond 20:15 uur op mijn kamer zit
Johan kiest dus voor zekerheid en zorgt dat hij overal ruim op tijd is voor zijn transportmiddelen. Als alles volgens plan verloopt. Dat heb ik helaas niet zelf in de hand. Normaal gezien, zou ik een nachtje in Wenen zijn gebleven om de dag daarna op mijn gemak door te reizen. Maar twee keer een extra overnachting in Wenen, ook met de terugreis, is wel twee keer extra hoteluitgaven. En ik zwem helaas niet in het geld en moet het doen zonder sponsors. Het wordt dus spannend of alles volgens plan gaat verlopen!
 
Alles is dus in kannen en kruiken vooralsnog. Maar ik heb wel een voorbehoud gemaakt bij Stanislav: 'This is of course excluding sudden illness, transportation problems or an escalating war in Ukraine.' Over transportation problems heb ik het hierboven gehad. Sudden illness is mij nooit overkomen vlak voor of op de dag van vertrek. Je kunt het niet uitsluiten. En tja, de oorlog in Oekraïne ...
 
 
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam zeven + 6 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >