Nieuws


Bratislava (2) - dinsdag 15 augustus 2023

Wat wil jij weten van Slovak Blind and Partially Sighted Union (UNSS)?
 
In de week van 21 februari neem ik contact op met Slovak Blind and Partially Sighted Union (UNSS) om de intentie voor een interview met mijn contactpersoon daar vast te leggen. Zodra dit definitief geregeld is, zal ik de naam van die persoon wel bekendmaken. Ik twijfel er niet aan dat hij nog steeds wil. Maar het kan natuurlijk altijd dat hij de eer toch overlaat aan iemand anders. En dan staat het een beetje lullig wanneer ik nu een naam noem die ik een tijdje later moet weghalen.
 
In  dezelfde week zal ik dan ook mijn vragen voor het interview opstellen. Het laatste interview voor Mensen met een beperking aan het woord in de EU! Ik wil er een speciaal interview van maken. Speciaal in de zin van dat ik jullie, de bezoekers van deze site, erbij wil betrekken. Wat willen jullie weten over Slovak Blind and Partially Sighted Union (UNSS)? Over het leven als blinde/slechtziende in Slowakije in zijn algemeen? Laat mij je vraag (vragen) weten in de reactieruimte hieronder. De meest originele vragen zal ik opnemen in mijn vragenlijst. De website van Slovak Blind and Partially Sighted Union (UNSS) om je te oriĆ«nteren (de site is gedeeltelijk in het Engels).
 
Taxi in Bratislava
Bron foto: Wikimedia Commons, vrij van rechten
 
In dezelfde week rest mij nog één ding dat ik moet uitzoeken/regelen. Hoe geraak ik van het internationale busstation in Bratislava bij het hotel? Is er een bus of tram die bij het hotel stopt van daar? Neem ik een taxi? Met taxi's is het altijd uitkijken. Niet iedere taxichauffeur is even eerlijk. Of ze sjoemelen met de meter of rijden om. Op internet wordt daar ook al voor gewaarschuwd wat Bratislava betreft. 'Stap niet zomaar in iedere taxi.'
 
Als ik in een land op de luchthaven arriveer, is het makkelijk. Dan regelt het hotel in negen van de tien gevallen wel een taxi die mij oppikt en naar het hotel brengt tegen een vaste prijs. Dat ligt nu niet direct voor de hand. Ik ga wel bij het hotel navragen wat het slimste is om te doen en of ze toch niet iets kunnen regelen met een taxi.
 
Eens de afspraak is vastgelegd en duidelijk is hoe ik in het hotel geraak op zondagavond 10 september kan de voorpret echt beginnen. 
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam drie + vijftien = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >