Nieuws


Autobiografie 8 - dinsdag 23 augustus 2022

Mijn leven na de autobiografie: blog eind augustus/september 2022
 
Afbeelding invoegen
 
Mijn autobiografie beslaat de eerste 52 jaar en 5 maanden van mijn leven. Dat gaat uiteraard gewoon verder. In een maandelijkse blog zal ik jullie op de hoogte houden van hoe het verhaal verder gaat wat de belangrijkste personen en onderwerpen in het boek betreft die er na publicatie nog toe doen. Mocht je het boek nog niet in huis hebben: onderaan dit blog vind je alle informatie over hoe je eraan kunt komen. Het is natuurlijk wel zo handig wanneer je de opmaat kent van wat ik in mijn maandelijkse blogs ga beschrijven.
 
Lees zeker ook de eerdere blogberichten, als je dat nog niet hebt gedaan. Dit om de voortgang in de blogs te begrijpen. Ik ga niet iedere maand herhalen wat vooraf is geschreven.
Overlijden moeder
 
Nog steeds geen aangifteformulier voor de aangifte erfbelasting ontvangen. Zou je binnen de vier maanden na overlijden binnen moeten hebben. De belastingdienst stuurt het toe wanneer men denkt dat je aangifte moet doen. Mijn moeder had alleen AOW en nog een beetje pensioen van mijn vader. Dat is geen kapitaal. Ze gaf echter bijna geen cent uit, behalve aan wat boodschappen en de maandelijkse rekeningen. Er bleef iedere maand altijd genoeg geld over. Ik heb haar bij leven en toen ze nog oké was dikwijls aangespoord meer geld te gaan uitgeven. Ze deed het niet. Ze wist niet waaraan. Uit mijn autobiografie leer je dat ze geen hobby's of interesses had. Het saldo op de bankrekening liep derhalve ieder jaar fors op. Ten tijde van haar overlijden lag het op om en nabij het vrijstellingsbedrag voor ervende kinderen. Ik zal toch maar zelf aangifte gaan doen. Anders zit ik straks met de financiĆ«le gebakken peren. 
 
Ik lees regelmatig thrillers. In die waarin ik nu bezig ben, A slow fire burning van Paula Hawkins, komt een oudere dame voor die dingen vergeet. Volgens haar dokter is ze niet aan het dementeren. Zijzelf is daar ook van overtuigd. Haar dokter zegt dat het komt doordat ze hydrateert (te weinig drinkt). Bizar. Het is precies de situatie als met mijn moeder zoals die in 2019 begon. Toen begon ze ook dingen te vergeten en rare praat uit te slaan. Dat jaar haalde ik de dokter er voor het eerst bij. En inderdaad, zijn conclusie was dat het maar de vraag was of ze dementeerde. Misschien dronk ze te weinig? Ze dronk in 2019 niet genoeg. Dat werd in de jaren daarop nog minder. Heeft het hydrateren de dementie uiteindelijk versterkt? Eind januari 2022 werd de diagnose dementie officieel vastgesteld. Iets wat ik al lang wist, maar de dokter tot het laatste moment in twijfel bleef trekken. Het is een mosterd na de maaltijd vraag. Normaal zou ik het me niet meer hebben afgevraagd, maar ja: dan lees je zoiets en alles komt terug naar boven.
 
Roemeense date
 
Er waren genoeg ontwikkelingen de afgelopen maand, zie hieronder bij werk en inkomen, die een extra mailtje naar Roemeense date hadden gerechtvaardigd. Als die ontwikkelingen tot een concreet succes zouden hebben geleid. Dat deden ze helaas niet. Ik ben dus stil gebleven richting Roemeense date. Ik mail haat sowieso kort vanuit Athene, wanneer ik daar de eerste volledige werkweek van september ben. In het eerste jaar van mijn Europese trip, 2013, stuurde ik altijd een SMS naar haar op zondag. Toen was ik vijf weken achter elkaar op reis en zij stelde het op prijs te weten hoe het mij verging. 2013 was ook het jaar waarin ik van begin tot eind bij haar kwam voor de vanille seks. Sinds de seks in juni 2014 is gestopt, stuur ik geen SMS-jes meer. Wel mailde ik de jaren daarna altijd ruim van tevoren wanneer ik weer op pad ging. Ik hoopte dat ze nog steeds een zekere interesse had in mijn  project. Dit keer mail ik dus als ik al op mijn bestemming ben. Verrassing! We leven meer dan acht jaar verder. Fysiek heb ik totaal geen behoefte meer aan seks met haar. Ze leeft haar eigen leven zonder als sekswerker te werken en ik vind dat heel goed van haar. Maar emotioneel blijven de jaren juni 2012 - juni 2014 mij altijd bij als de beste jaren uit mijn leven. Niet alleen vanwege de seks, maar vooral vanwege ons contact daaromheen. De importantie daarvan voor mij oversteeg op den duur het belang van de seks. En die importantie is al die jaren nadien blijven hangen. Met het gevolg dat ik het nu nog steeds regelmatig over haar heb. In de autobiografie lees je alles over mijn intense jaren met Roemeense date.
 
Werk/inkomen
 
Ik had deze maand even de hoop uit mijn uitzichtloze situatie van werkloosheid te geraken. Het veelbelovende gesprek bij een Antwerpse onderneming waarin ik in mijn blog van juli over vertelde, kreeg in de eerste helft van de maand een vervolg. En ook dat gesprek verliep naar mijn gevoel top. Ja, ik had inderdaad de gevraagde competenties en vaardigheden. Nee, mijn beperking was geen probleem. Zolang ik maar mobiel genoeg was om ook naar Nederland te reizen (hoofdkantoor zit in Nederland). En natuurlijk, inwerken in de materie was logisch. Kortom, 'kat in het bakkie', dacht ik. Ik begon al in mijn hoofd een lijst op te stellen van wat ik allemaal moest regelen vanaf het moment dat ik de job officieel zou hebben binnen gehengeld. Ik wil sowieso verhuizen. Dat moest dan binnen Antwerpen worden. Ik zou familie en kennissen in Nederland moeten informeren dat ik toch in Antwerpen blijf plakken. En ik zou een notaris moeten zoeken die als mijn executeur kan optreden, mocht ik op enig moment komen te overlijden. Ik heb geen familie in BelgiĆ« wonen en de paar vrienden/kennissen die ik hier heb, wil ik er niet mee opzadelen. Op 12 augustus zou ik horen of de job mij was toegewezen of niet. 
 
Het bleef stil op 12 augustus. Een veeg teken. Uiteindelijk ontving ik een mailtje op 18 augustus dat men het tweede gesprek als plezierig had ervaren, maar toch voor een andere kandidaat had gekozen. Geen verdere uitleg. Vooral het ontbreken van een verklaring viel mij rauw op mijn dak. Eerst mij een partij lekker zitten maken en dan dit. Ik vroeg om een verklaring. 'De andere kandidaat had meer ervaring.' Het zal wel. Zeg dat dan gelijk tijdens het tweede gesprek. Mijn ervaring met deze sollicitatie sloeg in elk geval om van uiterst positief naar negatief.
 
Ik had deze maand eveneens een sollicitatiegesprek in Den Haag. Mijn sollicitaties slaan ineens aan. Tijdens dat gesprek bleek al dat er van beide kanten geen volledige match was. En zo zit ik eind augustus nog immer in dezelfde werkloosheid shit. Het wordt tijd voor plan B na mijn vakantie. Ik heb alleen geen benul van wat plan B moet gaan worden.
 
 
Afbeelding invoegen
 
BDSM
 
Ik hoef jullie niet te vertellen dat het op veel dagen warm was in augustus. Ik had mijn sollicitatieperikelen. Hitte en sollicitatieperikelen maakten het opnieuw lastig om een datum te prikken voor een sessie. Uiteindelijk zijn Meesteres en ik uitgekomen op woensdag 24 augustus. Een dag na publicatie van dit blog dus. En weer een dag met temperaturen die rond de 30 graden gaan liggen. Ik kan echter niet blijven uitstellen. Over anderhalve week vertrek ik naar Eindhoven om een dag later door te vliegen naar Athene. Daarvoor zit ik op zondag 28 en maandag 29 augustus een kleine 24 uur in Rotterdam voor de halfjaarlijkse tandartscontrole. Er zijn bijna geen dagen meer over in augustus en ik wil niet met pijnlijke billen vanwege whipping/caning naar Athene of de tandarts afreizen. Morgen dus sessie. Met Johan ingepakt in folie of latex. Het zal zweten worden. 

Ben je nieuwsgierig naar wat allemaal vooraf is gegaan aan deze blogserie? Bestel mijn autobiografie rechtstreeks bij Yanga (papieren versie), bij Bol.com of vraag ernaar in je favoriete boekhandel of bibliotheek. 'Survivor' tegen wil en dank, ISBN: 9789403650791. Of lees hem digitaal.
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam vijf + vijftien = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >