Nieuws


Autobiografie 6 - dinsdag 28 juni 2022

Mijn leven na de autobiografie: blog eind juni/juli 2022
 
Afbeelding invoegen
 
Mijn autobiografie beslaat de eerste 52 jaar en 5 maanden van mijn leven. Dat gaat uiteraard gewoon verder. In een maandelijkse blog zal ik jullie op de hoogte houden van hoe het verhaal verder gaat wat de belangrijkste personen en onderwerpen in het boek betreft die er na publicatie nog toe doen. Mocht je het boek nog niet in huis hebben: onderaan dit blog vind je alle informatie over hoe je eraan kunt komen. Het is natuurlijk wel zo handig wanneer je de opmaat kent van wat ik in mijn maandelijkse blogs ga beschrijven.
 
Overlijden moeder
 
De financiële en administratieve afhandeling van het overlijden van mijn moeder is nu zo'n beetje afgerond. Eigenlijk ging dat vrij vlot en (tot nu toe) zonder problemen. Ik verwacht alleen nog de aangifte erfbelasting. Die moet binnen de vier maanden na overlijden toekomen. Ik ben in de maand juni niet meer naar Nederland of specifieker Rotterdam geweest. Ik had er niets te zoeken en ik ben niet zo iemand die iedere week naar de graven van zijn ouders gaar. Je zult ook goed moeten zoeken, want ze hebben geen van beiden een grafsteen.
 
Het is bekend dat ik niet in God en de hemel geloof. Mocht ik daar mis mee zitten, dan zit mijn moeder nu vast van bovenaf te kijken wat ik allemaal doe. De eerste twee weken had ik af en toe nog heel even de reflex dat zij het was als de telefoon ging. Niet dus. De enigen die deze maand belden waren die stomme Indiërs die zogenaamd voor Microsoft werken en je computer willen overnemen. Wanneer worden die lui nu eens opgepakt? Als mijn moeder vanuit de hemel zou kunnen bellen, zou ze het anderzijds zeker niet nalaten. De telefoon was haar communicatielijn met de buitenwereld bij uitstek.
 
Roemeense date
 
Ik heb Roemeense date nog niet ingelicht over de dood van mijn moeder. Ik was dat wel van plan, zodra ik als consequentie daaruit een nieuwe stap in mijn leven zou zetten. Een verhuizing, een ander carrièrepad. Het is mij niet gelukt om een van die zaken die hoog op mijn to-do-lijstje staan in juni te realiseren. In juli is Roemeense date jarig. Ik stuur haar uiteraard een elektronische verjaardagskaart. Ik zal haar daarnaast toch ook maar even kort mailen met een persoonlijke update. Kijken of ze reageert. Dat ze in elk geval de kaart vlot bekijkt. Je leest het in het volgende blog.   
 
Werk/inkomen
 
Ik heb het solliciteren opnieuw opgepakt. Voorlopig zonder succes, allicht. Ik solliciteerde voornamelijk in Nederland. Op één sollicitatie kreeg ik tenminste geen standaardreactie waar je niets aan hebt. De motivatie luidde dat het om journalistiek/tekstschrijven met een commerciële insteek ging en dat ik daar geen ervaring in kon voorleggen. 'Het is een harde wereld en een vak op zich.' Daardoor durfde men het niet aan met mijn kandidatuur verder te gaan. Ik accepteerde de uitleg, want hij klopt. En zo is er altijd wel iets. Dan kun je inbrengen dat je het kunt (aan)leren en dat je heel gemotiveerd bent. Bla bla bla. Daardoor gaat men niet van gedachten veranderen. En zo blijf ik zoeken.
 
Ik ben nu wel begonnen met het publiceren van mijn, daartoe geschikte, schrijfsels op andere journalistieke sites dan die van mijzelf. Daar wil ik de komende maand meer werk van maken. Ik heb nooit een koe een haas zien vangen, maar als er een spreekwoord daarvoor bestaat ...
 
Afbeelding invoegen
 
BDSM
 
De sessie met één uur opsluiting in juni verliep iets meer provisorisch dan ik in gedachten had. De kooi in de speelkamer waar we normaal verblijven, viel kleiner uit dan gedacht. Ik kon er met geen mogelijkheid in zitten. Een uur staan, leek Meesteres en mij te veel van het goede. Uiteindelijk improviseerde zij iets in een andere speelkamer. Het uur spel was opnieuw harder dan de vorige keer, maar ik overleefde het zonder problemen.
 
Voor de maand juli heb ik op het moment van schrijven nog geen plannen. Af en toe gaan mijn gedachten weer richting normale seks. De laatste keer moet ergens begin 2016 zijn geweest. Het wordt tijd. Maar ik blijf huiverig om de stap te zetten. Met één keer met iemand het bed induiken, schiet ik niets op. Het zou op een vaste(re) basis moeten. Ik heb niemand op het oog die daartoe in aanmerking kan komen en ook niet de financiën daarvoor. Of ik moet stoppen met de SM. En ga ik die persoon in Antwerpen of Nederland zoeken? Mijn stellingname de afgelopen jaren luidde altijd dat ik er niet opnieuw aan moet beginnen voordat ik weet hoe mijn leven zich gaat ontwikkelen qua werk, wonen, etc. Als ik daaraan vast blijf houden, gebeurt voorlopig voor misschien wel lange tijd niets. Maar ik vind het een verstandig uitgangspunt. 
 
Ben je nieuwsgierig naar wat allemaal vooraf is gegaan aan deze blogserie? Bestel mijn autobiografie rechtstreeks bij Yanga (papieren versie), bij Bol.com of vraag ernaar in je favoriete boekhandel of bibliotheek. 'Survivor' tegen wil en dank, ISBN: 9789403650791. Of lees hem digitaal.
 
 

 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam negen + drie = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >