Nieuws


Autobiografie 3 - dinsdag 5 april 2022

Mijn leven na de autobiografie: april 2022
 
Afbeelding invoegen
 
Mijn autobiografie beslaat de eerste 52 jaar en 5 maanden van mijn leven. Dat gaat uiteraard gewoon verder. In een maandelijkse blog zal ik jullie op de hoogte houden van hoe het verhaal verder gaat wat de belangrijkste personen en onderwerpen in het boek betreft die er na publicatie nog toe doen. Mocht je het boek nog niet in huis hebben: onderaan dit blog vind je alle informatie over hoe je eraan kunt komen. Het is natuurlijk wel zo handig wanneer je de opmaat kent van wat ik in mijn maandelijkse blogs ga schrijven.
 
Dementie moeder
 
Dementie is een ziekte met een grillig verloop en kenmerkt zich niet alleen door vergeetachtigheid. Natuurlijk, mijn moeder vergeet om de haverklap dingen. Wat voor dag het is. Wanneer iemand langskomt. Waar ze papieren of andere zaken heeft neergelegd. Maar er is meer en dat is eigenlijk beangstigender. Ze ziet allerlei personen in huis die er niet zijn. Mensen, groot en klein, dieren. Ze praat er openlijk over. Ook tegenover vreemden. Iedereen probeert mee te gaan in het verhaal, maar ja: als je zelf niets ziet, wordt het lastig. Volgens de casemanager moeten we het maar zo laten 'zolang het niet tot extra onrust leidt'.
 
De meeste onrust veroorzaken vooralsnog de aangekondigde wekelijkse bezoeken van haar thuisbegeleidster die vandaag beginnen. Mijn moeder heeft er geen zin in. 'Zeg het maar af.' Dat gaan we dus niet doen hé. Het is frustrerend dat ze niet inziet dat die bezoeken niet voor niets gaan plaatsvinden. Ze snapt de ernst van de situatie niet. Of wil die niet inzien. Die tweede optie zou goed bij haar karakter passen. Zoals in de autobiografie duidelijk wordt, is ze niet echt sociaal ingesteld. Het zal toch moeten. Ik ben benieuwd hoe de bezoeken gaan uitpakken. Het is de bedoeling dat die mij een beetje gaan ontlasten. Of dat werkelijk lukt?
 
Werk/inkomen
 
Ik heb op het ogenblik van publicatie van dit blog vier sollicitaties lopen. Twee voor tijdelijke jobs en twee voor vaste. Iedere week van de maand april moet ik van één vacature te horen krijgen of ik in aanmerking kom. Zo blijft de spanning er de hele maand in. De carrièreswitch zit ook nog steeds in de pijplijn. Ik heb een idee van een richting, maar nog geen idee hoe ik dat moet realiseren. Als het al mogelijk is. De vorige poging tot een carrièreswitch, counseling rond beperking, beleeft op 16 april een definitief einde. Dan gaat de bijbehorende website offline. Het idee was goed, de uitvoering minder. Het verhaal van mijn (werkende) leven. 
 
Afbeelding invoegen
 
BDSM
 
Ook in maart bezocht ik de Antwerpse Meesteres die ik op het einde van mijn autobiografie introduceer. Nu we (voorlopig nog) in code geel zitten qua corona, durf ik iets meer risico te nemen met bepaalde activiteiten. Ik blijf echter voorzichtig opereren, net als de Meesteres. Al had zij in maart haar FPP2 masker letterlijk afgedaan. 'Het is toch gek Johan? In de apotheek moet je een mondmasker voor. In de supermarkt niet. Degene die je bij de apotheek ziet, kun je even later in de supermarkt tegenkomen.' En zo is het. Mondmaskers heb ik nooit voorgehad sinds november. Mijn financiën staan er iedere maand iets minder florissant voor. Een sessie in april is nog mogelijk. In hoeverre die wenselijk/noodzakelijk gaat zijn (stressreductie), moet blijken. Voorlopig plan ik even niets tot aan Pasen. Dat heeft te maken met de sollicitaties die uiteraard voor alles gaan. Je zult maar ergens op gesprek mogen komen ... Daarvoor laat ik al het andere op mijn agenda liggen. 
 
Ben je nieuwsgierig naar wat allemaal vooraf is gegaan aan deze blogserie? Bestel mijn autobiografie rechtstreeks bij Yanga (papieren versie), bij Bol.com of vraag ernaar in je favoriete boekhandel. 'Survivor' tegen wil en dank, ISBN: 9789403650791. Of lees hem digitaal.
 
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 8 + tien = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >