Nieuws


Autobiografie - donderdag 13 januari 2022

Ik ben bezig aan de laatste loodjes van mijn autobiografie. Natuurlijk speelt mijn beperking daarin een belangrijke rol. Hoe ik er zelf mee ben omgegaan en omga in mijn leven en hoe anderen ermee omgaan. Niet iedereen zal zich in het verhaal herkennen/het waarderen, maar zo is mijn leven nu eenmaal gelopen. Je had het zelf nooit verzonnen.
 
Afbeelding invoegen
 
Dit wordt de coverfoto. Daar is weinig schokkends aan. De foto is genomen in mijn hotelkamer in Wenen, mei 2015. Mijn reis doorheen de EU-lidstaten komt kort ter sprake, het vormt geen hoofdmoot. Mijn reislust, die voor een deel samenhangt met onrust/onzekerheid over de juiste manier om mijn leven te leven, keert in meerdere hoofdstukken terug en daarom is deze foto een gepaste.
 
Het hoofdthema van mijn autobiografie is mijn zoektocht naar affectie/intimiteit/zekerheid. De affectie/intimiteit heb ik proberen te vinden in het realiseren van een relatie via verliefdheden. Die pogingen zijn alle op niets uitgelopen. Betaalde seks was/is het logische alternatief om affectie/intimiteit toch voor minstens een deel te integreren in mijn leven. Ik heb tot enkele jaren geleden, gedurende een periode van een kleine 30 jaar, jarenlange intense contacten gehad met een aantal sekswerkers van verschillend pluimage. Die intense contacten worden uitgebreid beschreven met de nodige psychologische zelfanalyse.
 
Verder gaat mijn boek in op mijn ervaringen op de Nederlandse en Belgische arbeidsmarkt en er sterven een aantal personen. Tja, dood hoort nu eenmaal bij het leven. Mijn eigen visie op de dood verwoord ik onder andere in mijn relaas over mijn zelfmoordneigingen die ik vooral tussen mijn 20e en 25e had.
 
Het is al met al geen gemakkelijke kost. Daarom zeg ik vooraf dat niet iedereen gecharmeerd zal zijn van bepaalde elementen, passages in het boek. Het verhaal is wel vlot verteld. Met de nodige wijze levenslessen/levensvragen en droge humor.
 
De titel? 'Survivor' tegen wil en dank. Zodra publicatie een feit is, laat ik het ook via dit kanaal weten. Een visuele voorstelling vind je alvast op mijn journalistieke site.

Reacties:

Geef je je boek uit in eigen beheer Johan? Ik ben benieuwd wanneer het verschijnt. Een betekenisvolle zoektocht naar...is altijd de moeite van het lezen waard. Succes er mee.

athy van meerkerk- 13-01-2022

Het ligt in de bedoeling het zelf uit te geven Athy. Dat gaat het snelst. Of een uitgeverij moet ineens interesse tonen ...

Johan- 13-01-2022

Top ik koop hem ben benieuwd.

jan troost- 13-01-2022

Dapper.

Ron Roelandt- 13-01-2022

Schokkend. Ik ga het lezen Maar het kan ook anders, Johan. Er zijn veel gehandicapte mensen met een leuke, langdurige relatie, werk, vrienden, enzovoort. Geloof in jezelf krijgen 'wij' niet als vanzelfsprekend al als kind mee, maar het is op elk momoment alsnog aan te leren. Ik ondersteun je daarin, als je dat wil.

Yvette den Brok - Rouwendal- 14-01-2022

Ik heb altijd in mezelf geloofd Yvette, dat is nooit het probleem geweest. Het heeft me alleen niet meegezeten in het leven en soms heb ik de foute keuzes gemaakt. Momenteel ben ik emotioneel heel stabiel en heb ik nog steeds het idee dat ik op de goede weg zit. Al zal het nooit meer de gewenste weg worden, denk ik.

Johan- 14-01-2022

alvast succes gewenst, een interessant en leerzaam relaas, ook een onderwerp waar mensen weinig stil bij staan.

Bert Deben- 15-01-2022

Hopelijk maakt het wat los bij mensen Bert, in positieve zin.

Johan- 15-01-2022

Niets schokkends aan hoor, Yvette. Ieder loopt zijn eigen weg.

Anneke Bakker- 16-01-2022


Reageren:

Anti-spam 4 + 14 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >