Nieuws


Verandering van plan - maandag 10 september 2018

Aanvankelijk was het vandaag mijn bedoeling een flinke wandeling door Rome te maken. Maar, 31 graden en een locatie van de B & B niet dicht bij de grote toeristische attracties zorgden ervoor dat ik mijn plan vanochtend wijzigde. Ik maakte een rit met een hop on hop off bus.
 
Daar ben ik normaal gesproken niet zo'n fan van. Het is relatief duur en je ziet niet altijd wat je echt zou willen zien. In dit geval had ik niets speciaals op mijn lijstje staan deze dagen, behalve het Vaticaan. Als je in Rome bent, moet je dat toch eens hebben aanschouwd. De bus doet ook het Vaticaan aan. Ik kocht dus een ticket voor 20 euro en stapte aan boord.
 
De bus stopt eerst aan het Colosseum. Dat stond sowieso niet op mijn to-do-lijstje. Het moet weliswaar redelijk toegankelijk zijn voor rolstoelers, en dus ook voor mij, maar ik heb hoogtevrees. Zeken in een gebouw waar je door de gaten in de muren zo naar buiten kunt kijken. Beginnen we mooi niet aan. Circus Maximum bleek een gelijksoortige locatie en reed ik ook voorbij zonder uitstappen. Na de Piazza Venezia kwamen we dan bij het Vaticaan aan. 
 
De stad Rome leeft van het toerisme en paus Franciscus ook. Het Sint Pietersplein kom je op gewone dagen niet op zonder te betalen. Het museum van het Vaticaan valt ook alleen tegen betaling te bezichtigen. Zo win je toch geen zieltjes. Ik heb een foto genomen van het Vaticaan op afstand en ben weer verder gegaan.


Geen beste bestrating nabij de B & B
 
Wat valt verder op in Rome?  De stad heeft een  oud en modern gedeelte. Bij de toeristische hot spots wemelt het van de Afrikaanse straatverkopers. Hun handelswaar? Gadgets voor de Smartphone, houten opbergmandjes, kralen en kleedjes. Ze kunnen behoorlijk opdringerig zijn. Verder zijn er veel bedelaars. De bestrating is nodig aan vervanging toe. Het verkeer druk. De stoplichten slim. Met rateltikker voor blinden en een tijdsaanduiding hoeveel seconden je nog hebt om veilig over te steken (vanaf 20 naar 0).  Vanavond probeer ik de metro uit. Ik heb al gelezen dat je een zitplaats wel kunt vergeten. Zien of de Romeinen op staan voor iemand met een beperking ...
 


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam een + 6 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >