Nieuws


One day I fly away - dinsdag 18 mei 2021

One day I'll fly away
 
Wie had ooit gedacht dat ik zou uitkijken naar een vlucht van ongeveer 3 uur en een bijna even lang verdurend verblijf op een luchthaven? De coronapandemie van 2020 en het eerste halfjaar van 2021 heeft het voor elkaar gekregen. Nu de coronacijfers weer gestaag en naar het lijkt definitief aan het dalen zijn, is het tijd mijn reisplannen voor het laatste deel van mijn trip door de EU af te stoffen. En ja, daar horen twee lange vluchten bij. Om te beginnen naar Athene.
 
Afbeelding invoegen
Aegean Airlines, bron foto: https://www.exyuaviation.com
 
Het liefst zou ik heel Europa per trein of bus hebben doorgereisd. Ik ben geen fan van vliegen. Het begint al op het vliegveld waar je in het pre-corona tijdperk al minstens 3 uur van tevoren aanwezig moest zijn. Niet zozeer vanwege het inchecken, maar vanwege de speciale assistentie die je naar de gate brengt. De jongens en meisjes, mannen en vrouwen die dit werk doen, zijn aardig en werken hard. Maar ze zijn met veel te weinig en hebben ook te weinig middelen tot hun beschikking. Het gevolg is dat je meestal aan de beurt bent vlak voordat de gate opengaat en ze zich moeten haasten om jou en henzelf een gunstige uitgangspositie te doen verkrijgen bij de paspoortcontrole waarna je dan, normaliter, als eerste richting vliegtuig mag. Of ze zetten je veel te vroeg bij de gate af met de belofte dat ze terugkeren vlak voordat die opengaat. Die belofte kunnen ze regelmatig niet nakomen en daar sta je dan. Of beter: zit je dan in de rolstoel. Te wachten, terwijl de andere passagiers aan boord gaan. Eenmaal geland, herhaalt alle stress zich in omgekeerde volgorde. Het is tot nu toe steeds goed gekomen, maar het blijft een bron van ergernis en stress. Het is dat de afstanden van de hal naar de gates op veel luchthavens te lang zijn om te belopen.
 
Toch, ik verlang zo langzamerhand echt weer naar die frustratie en stress op de luchthavens. Het is hoog tijd dat ik mijn trip door de EU ga afronden. Het plan is dat in de eerste twee weken van september te doen. Ik heb nog niets geboekt. Ik kijk eerst de kat uit de boom hoe het gaat als in juni/juli heel Europa in principe weer op reis mag. Werkt dat systeem met het Europese reiscertificaat een beetje? Wat worden de eventuele restricties in de verschillende lidstaten?
 
Mijn trip moet mij brengen naar Athene, Wenen en Bratislava. Wenen is bedoeld als tussenstop voor één nacht. Wellicht vlieg ik naar Athene met Aegean Airlines (foto). Wellicht met een andere maatschappij. Zeer waarschijnlijk vlieg ik vanaf Brussel Zaventem. Of ik moet binnen twee maanden ineens terugverhuizen naar Nederland. 
 
Wat ik wel zeker weet, is dat ik nog geen personen met een beperking ken in Athene en Bratislava die willen meewerken aan een interview voor deze onvolprezen site. Ben jij zo iemand of ken jij zo iemand in Athene of Bratislava? Laat het mij alvast weten!
 
English
 
It's my intention to end my trip through the EU in September. I will have to fly to Athens and to/from Vienna. My trip itself has the destinations Athens and Bratislava. It's weird to say (I hate flying due to all the hours of useless waiting that come with it), but I'm actually looking forward to my first flight post corona. But, I still have no persons with a disability in sight who would be willing to give me an interview for this marvellous site. Are you such a person living in either Athens or Bratislava or do you know anyone in one of these cities? I love to hear from you then!       

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >