Nieuws


Counseling stap 5 - dinsdag 9 maart 2021

Versnelling hoger

Het diploma ontvang ik binnen drie weken, dus dat kan ik nog niet tonen. Feit is dat ik afgelopen weekend het eerste onderdeel van de opleiding tot allround counselor met succes heb afgerond. Voor het examen counseling scoorde ik een 8,5. Dat geeft alle vertrouwen om nu een versnelling hoger te schakelen.

Afbeelding invoegen
 
Het volgende te bestuderen onderdeel is stresscounseling. Dat bestaat uit acht lessen. Ik wil begin april examen erin doen. Daarna rest nog het onderdeel rouwcounseling. Met een gepland examen daarin begin mei zal ik in vier maanden tijd de hele opleiding hebben afgerond. Twee maanden eerder dan in mijn aanvankelijke schema. Dat is zo al een behoorlijke versnelling. 
 
De snellere afronding van mijn studie brengt met zich mee dat ik mij ook vroeger dan gepland wil buigen over een website. Mijn activiteiten als counselor verdienen een eigen website. Al was het maar, omdat het iets heel anders betreft dan waar deze site over gaat. Met de voorbereiding op het examen heb ik gelijk notities gemaakt wat op die counseling site moet komen te staan. Het is niet de bedoeling en weinig relevant om erop een opsomming te plaatsen van alle mogelijke counselingtechnieken die ik zou kunnen toepassen. Iedere cliënt heeft zijn/haar eigen verhaal dat vraagt om een aanpak op maat. Wat moet dan wel op de site komen te staan? Het is mijn intentie om mogelijke geïnteresseerden vooraf wegwijs te maken in wat counseling is, waarom en wanneer je counseling zou kunnen overwegen en wat je van mij als counselor mag verwachten. Daarbij steeds benadrukkend dat ik als counselor mij in de eerste plaats richt op mensen met beperking, zonder dat je counselingtraject altijd per se met je beperking moet samenhangen. Je kunt immers als persoon met beperking ook met een universeel probleem rondlopen waar je begeleiding bij wenst.
 
Vanaf mei moet er in België en Nederland weer meer bewegingsvrijheid zijn, als hopelijk dan een behoorlijk groot deel van de bevolking is gevaccineerd tegen corona. Dat betekent dat ik dan ook makkelijker mensen en organisaties kan benaderen voor een persoonlijk gesprek over mijn op te starten counselingactiviteiten. Hoe meer mensen uit het werkveld er weet van hebben hoe meer doorverwijzingen ik wellicht mag begroeten. Een website is één ding, maar daar moet je het niet alleen van laten afhangen om cliënten te trekken.
 
Deze week start ik eerst met het onderdeel stresscounseling. In de loop van de maand wil ik duidelijk hebben waar ik een website en domeinnaam neem. Dan kan ik daarmee na het examen stresscounseling beginnen. Zo ben ik reeds voor de zomer op volle sterkte voor een vliegende start. Of ik in de zomer mijn counselingactiviteiten al begin, of pas in september zoals eerst gepland, zie ik in juni wel en is afhankelijk van de omstandigheden op dat moment.   

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >