Nieuws


Counseling stap 2 - vrijdag 8 januari 2021

Een van de beperkingen die mijn fysieke beperking met zich meebrengt, is mijn afkeer voor het voeren van telefoongesprekken. Ik voel me nooit op mijn gemak als ik een telefoongesprek moet voeren. Of de persoon aan de andere kant van de lijn spreekt te zacht of onduidelijk. Of ik kom zelf niet uit mijn woorden. Ik leg dan ook altijd eerst contact per mail waar mogelijk. Het resultaat laat meestal wat langer op zich wachten, maar ik kan mij dan veel beter concentreren op wat ik wil zeggen. En met succes: ik kan volgende week, week van 11 januari, reeds de volgende stap zetten in mijn streven mij te vestigen als counselor voor mensen met beperking in 2021.
 
Mijn eerste mail ging deze week naar de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB). Daar ben ik ingeschreven als werkzoekende, wat weer een voorwaarde is om een uitkering te ontvangen. De VDAB helpt je met je zoektocht naar werk en biedt ook opleidingen aan. Helaas niet op het vlak van counselling. Na wat heen en weer gemail met hun info mailadres kreeg ik de naam van een contactpersoon met zijn mailadres. Ik schreef een nieuwe mail waarin ik mijn situatie zo helder als mogelijk uitlegde met de vraag of vrijstelling voor de studie counselor mogelijk is.
 
Die vrijstelling biedt namelijk het voordeel dat je niet hoeft te solliciteren zolang je met de opleiding bezig bent. Omdat de beoogde studie niet door hen wordt aangeboden, gaat die vlieger echter niet op. Ondanks mijn vruchteloze pogingen een baan te vinden in 2020. Maar, niets let mij om mijn plan door te zetten. k kan de studie gewoon gaan volgen, zonder dat iemand achter me aan gaat zitten of ik het wel goed en snel genoeg doe. Zolang ik maar blijf solliciteren waar mogelijk. Dan verandert er ook niets wat mijn uitkering betreft.
 
In principe kan ik mij dus nu al gaan inschrijven voor de opleiding. Ik wacht er even mee tot de week van 11 januari. In die week hoor ik of ik op gesprek mag komen voor een job in het Antwerpse. Geen idee hoe reëel die mogelijkheid is en hoeveel medekandidaten worden uitgenodigd, maar dit wacht ik nog even af. De studie counselor moet ik uit eigen zak betalen, waar ik verder bewust in wil investeren. Maar, het is zonde als je je ervoor inschrijft en een paar dagen later ineens uitzicht hebt op een vaste job. In mijn meest optimistische schema dat ik december 2020 heb opgesteld, begin ik in de week van 18 januari met de opleiding tot allround counselor. Als ik mij in de loop van volgende week inschrijf, lig ik perfect op schema. 
 
In het volgende blog volgt de ontknoping of ik inderdaad aan de opleiding ben begonnen.
 
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >