Nieuws


2021 is hét jaar - vrijdag 1 januari 2021

Het afgelopen jaar was een verloren jaar. Ik kon mijn reis binnen de EU niet afronden en ook op werkend gebied stond alles stil. In 2021 moet er daarom veel gebeuren. In dit blog doe ik mijn plannen voor 2021 uit de doeken en wat je ervan zult merken op deze site.

Counseling
Het eerste wat ik dit jaar moet zien te realiseren, is het starten met de korte opleiding tot counselor. Zoals in mijn vorige blog aangekondigd, wil ik een carrièreswitch maken en mij dit jaar als counselor voor mensen met een beperking gaan vestigen. Daartoe is het allereerst van belang dat ik die studie kan gaan doen vanuit mijn huidige situatie als werkzoekende. Ik zal in de eerste werkweek van januari daartoe toestemming vragen bij de bevoegde instanties. Hoe snel die afkomt, valt moeilijk te voorspellen. We zitten immers nog steeds midden in een coronacrisis. Als het aan mij ligt, begin ik deze maand nog aan de opleiding. Die bestaat uit drie delen. Als eerste het onderdeel counseling. Wat is het? Hoe stel je jezelf op als counselor? Waar moet je op letten? Het tweede onderdeel is stresscounseling en het derde rouwcounseling. Wanneer ik alle drie de onderdelen heb doorgenomen en succesvol examen erin heb afgelegd, zal ik dus een brede basis hebben om mij als counselor te vestigen. Het streven is eind juli klaar te zijn met de opleiding. Ja, ik wil er vaart achter zetten. Begin september, na de afronding van mijn Europese reis, zou ik dan als counselor aan de slag willen.

Totdat het zover is, plan ik jullie regelmatig op de hoogte te houden van mijn vorderingen en wetenswaardigheden met de opleiding via een blog. Houd dit blog en de aankondigingen ervoor op de sociale media dus zeker in de gaten!

Reis
In 2020 had ik mijn reis langs de lidstaten van de Europese Unie willen afronden met een bezoek aan Athene en Bratislava. Corona gooide echter roet in het eten. Op deze nieuwjaarsdag is corona nog steeds alom aanwezig en afgaande op de vaccinatieschema’s in de diverse lidstaten ga ik er niet vanuit dat ik in mei 2021 op pad kan. Mei is de gebruikelijke maand voor mijn reizen. Het is dan meestal al redelijk weer, maar nog niet te warm en niet te druk. In juni, juli en augustus ga ik in principe nooit op reis. Vanwege de drukte en de hitte. Ik hoop dat het merendeel van de Europeanen, waaronder ikzelf, in september gevaccineerd is en dat het daardoor in die maand weer mogelijk is zonder beperkingen en al te veel risico’s te reizen. Ik behoor niet tot een risicogroep en verwacht daarom ook niet een uitnodiging tot vaccinatie te ontvangen voor zomer 2021, zoals het vaccinatieschema in België nu voorligt.

Nieuws
Het afgelopen jaar plaatste ik met enige regelmaat nieuws over/voor mensen met een beperking op deze site. Nieuws uit België, Nederland en verder weg. Dat blijf ik ook in 2021 doen. Ik richt mij dit jaar wel nog meer dan anders op nieuws dat niet in alle bekende media al groots wordt uitgemeten. Ik spits mij als vanouds toe op onderwerpen als toegankelijkheid, nieuwe vindingen/wetenschappelijke ontdekkingen, sociale ontwikkelingen. Hoe vaak regelmatig is, valt moeilijk te voorspellen. Kom ik nieuws tegen dat ik als interessant/belangrijk genoeg beoordeel om te plaatsen in de rubriek nieuwsservice, dan zal ik dat zeker doen. Het kan ook zijn dat ik er via een tweet aandacht aan besteed.

Rest mij nog iedereen een goed 2021 toe te wensen in de hoop dat al je plannen en wensen voor dit jaar mogen uitkomen.

 

 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >