Nieuws


Merchandising - donderdag 23 april 2020

Op al mijn Europese reizen ben ik niet alleen journalist. Ik neem ook altijd de tijd om een beetje rond te kijken en net als iedere toerist de nodige foto's te nemen. Niet alle foto's zijn even geslaagd, maar er zijn toch wel een paar foto's waar ik behoorlijk trots op ben. Daar wil ik meer mee gaan doen. Merchandising om zo bijvoorbeeld komende reizen te financieren, wanneer dit in de (verre?) toekomst hopelijk weer mogelijk gaat zijn.
 
Sacré Coeur, Parijs. Ik heb trouwens al die
trappen beklommen in 2013!
 
Waar denk ik concreet aan? Ik wil enkele foto's laten printen op gebruiksvoorwerpen die we veelvuldig gebruiken. Zou je het niet tof vinden om in een t-shirt met als opdruk de Sacré Coeur in Parijs rond te lopen? Of je thee drinken uit een mok met de opdruk van een authentieke Londense dubbeldeksbus?
 
 
Ik loop al een paar jaar rond met dit plan. Het probleem waar ik mee zit, is de logistiek en de kostprijs daarvan. Je moet het speciaal laten bedrukken, produceren. Dat kost geld. Daarna moet het naar de koper worden verzonden. Ook dat brengt kosten met zich mee. Omdat ik er wel iets mee wil verdienen, komt er dan ook nog een winstmarge bovenop de kostprijs en de portokosten. Wordt dat niet te duur? Natuurlijk geldt dat hoe hoger de productie, hoe lager de kostprijs. Maar, ik verkeer ook niet in de situatie dat ik op goed geluk een flinke voorraad kan aanleggen en dan maar hopen dat de verkoop lukt.
 
Kortom: er zitten veel haken en ogen aan dit plan en omdat ik er tot nu toe geen energie in wilde steken, is het nooit van de grond gekomen. De komende maand mei wil ik er dan eindelijk werk van gaan maken. Eerste taak wordt foto's te selecteren die kwalitatief goed genoeg zijn, en interessant genoeg, om ermee aan de slag te gaan. Eens ik dat heb gedaan, zal ik ze in een nieuw blog publiceren, zodat jullie je mening kunnen geven of je daarmee gezien zou willen worden en of dat dan een t-shirt of mok moet zijn (of nog iets anders). Iedereen mag reageren, beperking of geen beperking en het verplicht je uiteraard tot niets! Ik ben gewoon nieuwsgierig naar jullie feedback.
 
Wordt dus vervolgd! 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >