Nieuws


Definitef uitstel - woensdag 1 april 2020

De piek in de uitbraak van het coronavirus in Europa lijkt in nog geen enkel Europees land bereikt. Zelfs niet in de nu al zwaar getroffen landen Italië en Spanje. In deze omstandigheden is het sowieso niet aangenaam om aan reizen te denken. Omdat het bovendien de vraag is wanneer het virus uit geheel Europa zal zijn verdwenen, heb ik vandaag besloten definitief een streep te zetten door mijn voorgenomen reis naar Athene en Bratislava dit jaar. Het zal op zijn vroegst in mei 2021 plaatsvinden. Helaas is dit geen 1 aprilgrap.
 
Ik vind het onverantwoord om nu reisplannen te maken, zelfs niet voor najaar 2020. De verspreiding van het virus in Europa gebeurt op verschillende snelheden. Het lijkt erop dat Griekenland en Slowakije nog maar aan het begin staan van hun coronacrisis. Dit zou kunnen inhouden dat de ellende daar nog tot ver in juni duurt. Het risico dat het virus er daarna weer de kop opsteekt doordat mensen van buiten het opnieuw het land binnen brengen, is bovendien reëel. Zie China nu.
 
Er is ook een persoonlijke reden dat ik dit jaar niet op reis ga. Het coronavirus heeft mij de hele maand maart op kot in Antwerpen gehouden. Sollicitaties liggen op hun gat. Ik zou dolgraag willen verhuizen, maar zoeken naar een woning heeft nu geen zin omdat je geen niet dringende verplaatsingen mag doen. Sowieso is de grens tussen België en Nederland gesloten voor zulk verkeer. Ik kan dus niets ondernemen zolang de huidige Belgische en Nederlandse coronamaatregelen van kracht blijven. En dat is nog de hele maand april het geval.
 
Ik hoop dat in de loop van de maand mei de situatie in Nederland en België weer zodanig is genormaliseerd dat ik dan kan beginnen met het proberen te realiseren van mijn voor dit jaar gestelde doelen. En die zijn dermate belangrijk dat ik liever daarvoor de resterende periode van 2020 gebruik in plaats van bijna twee weken een risicovolle reis te ondernemen.
 
Kortom: er zullen geen nieuwe Europese interviews op deze site verschijnen in 2020 en het einde van mijn reis binnen de EU is met een jaar uitgesteld. Ik vind het verdomd jammer, maar dit kon niemand voorspellen eind 2019 ...

Reacties:

Ik kan me je teleurstelling voor het moeten schrappen van je reis voorstellen, Johan. Maar het is de enige juiste beslissing.

Ron Roelandt - 01-04-2020

Inderdaad Ron, ik wilde het nog even aankijken tot juni en dan wellicht in september op pad, maar het is niet te doen.

Johen Paters- 02-04-2020

Verstandig besluit Johan, ik zit nu drie weken in mijn huis; ben een soort kip met uitloop want gelukkig heb ik een tuin. Reken maar op eind zomer voordat we veilig zijn. Want wanneer de maatregels versoepelen komen er geheid gevallen van mensen die nu thuis zitten.Geloof nooit dat het virus compleet verslagen wordt. Jammer van je reizen; het besmet raken is een te hoge prijs.

athy van meerkerk- 02-04-2020

Een te hoge prijs inderdaad Athy.

Johen Paters- 02-04-2020


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >