Nieuws


Voortgang reis - donderdag 6 februari 2020

Voortgang reis, is de titel van dit blog. Als ik werkelijk alleen over de voortgang zou bloggen, ben ik snel klaar. Die is er niet, want ik ben nog niet aan de voorbereidingen begonnen. Ja, ik ben laat dit jaar.
 
Daar zijn een aantal redenen voor. Ik heb al verteld dat ik voorlopig even zonder vast inkomen zit. Dat maakt dat ik voorzichtig aan wil doen met mijn huidige financiën. En moet doen zolang mijn werkloosheidsuitkering nog niet is goedgekeurd. Ik verwacht die goedkeuring nu iedere dag, maar voorlopig blijft mijn brievenbus leeg ... Op zich heb ik het geld voor de laatste etappe van mijn Europese reis al opzij gezet. Ik moet alleen zeker weten dat ik het er ook voor kan aanwenden en dat er geen financiële lijken uit de kast vallen dit jaar. We praten toch over een benodigd reisbedrag dat niet kinderachtig is. Of er wel of geen financiële tegenvallers komen, zou ik ook binnen enkele weken zeker moeten weten. 
 
Naast de financiën is er nog een tweede onzekere factor: het coronavirus. Griekenland en Slowakije liggen ver genoeg van China vandaan, maar het virus duikt in steeds meer landen op. Ik heb geen zin om straks in mei 14 dagen in quarantaine in Athene of Bratislava te moeten, omdat een medereiziger besmet blijkt en ik dus misschien ook wel. Ik hoop dat het virus tegen die tijd al is uitgeraasd, maar voor nu lijkt het me raadzaam om even geen verre reizen te maken.
 
Laten we ervan uitgaan dat bovenstaande problemen zich vanzelf hebben opgelost in mei. Dan nog zal ik mijn reis toch weer splitsen in twee delen. Slowakije in mei en Griekenland in september. Dat heeft allereerst met logistiek te maken. De moeilijkheid heb ik in vorige blogs al meermaals uitgelegd. Ik vind het toch niet verstandig om in één dag van Athene naar Bratislava te reizen of andersom. Dat moet altijd via Wenen en je weet nooit waar je mogelijk oponthoud oploopt. Ik heb geen zin ergens laat in de avond voor de finish te stranden. Het splitsen van de reis levert als bijkomend voordeel op dat ik beter zicht houd over de beschikbare financiën en een deel van de reis kan uitstellen, mocht dat financieel echt niet anders gaan.
 
Ik wacht nog zo'n anderhalve week voordat ik in actie schiet. Dan zou ik voor 90% zeker moeten weten of het financieel verantwoord gaat zijn om in mei het eerste deel van de reis aan te vangen en is hopelijk ook meer duidelijk over hoe het met het coronavirus verdergaat. Als de seinen op groen staan, wordt de eerste etappe dus Bratislava. Via Wenen. Sponsoring blijft altijd welkom.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >